Toeschouwer van een hemelse wereld

Wees en blijf toeschouwer waar het de wereld betreft. Laat je door geen enkel verhaal meeslepen. Geen enkel verhaal presenteert je de waarheid, als je conclusies trekt uit welk verhaal dan ook, ziet het er morgen weer anders uit. Het schept verwarring, elk verhaal! En van alle verwarring wordt misbruik gemaakt. Mensen worden tegen elkaar opgezet, deze tactiek is al zo oud als de mensheid. Niets is wat je denkt…

We hebben ons lang genoeg mee laten nemen in de (valse) verhalen, denkende dat we iets weten. De chaos in de wereld is nog steeds groeiende. Het enige dat helpt is bij jezelf blijven, ga voorbij aan elk verhaal. Blijf toeschouwer. Overal waar je in stapt, omdat je denkt een waarheid te hebben gevonden, ga je tegen jezelf in. Je loopt vroeg of laat tegen een muur van valsheid en bedrog.

Dat kun je dan toch beter vòòr zijn…

De wereld is volledig van God los, altijd al geweest, maar het beweegt nu naar een climax. Zoek je waarheid? Keer naar binnen. Zoek je vrede? Keer naar binnen? Zoek je licht? Keer naar binnen.

Alleen ìn jou vind je God/Universum/licht/vrede/rust/ jij bènt dat alles al. De wereld laat je alles zien wat je niet wilt. Waarom je daar door mee laten nemen? Alles buiten jou is omgekeerd aan jou en alleen binnenin jou kun je de wereld op haar Hemelse voeten zetten. Zij is niet tegen jou, wij hebben haar ondersteboven naar buiten geprojecteerd, maar we kunnen haar altijd weer rechtop zetten. Maak je filter schoon door naar binnen te gaan, en kijk dan weer naar buiten. Pas dat toe op elke (on)waarheid die je buiten je denkt te vinden.

Dan pas zul je de hemelse wereld terug herkennen, een wereld die jij handen en voeten mag geven. Een wereld waarin ruimte is voor ons hart, de enige kenner van waarheid.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl