Kun je weten wie je bent?

Als je beseft ik ben alles, niets uitgezonderd, weet je het dan?

Er is bewustzijn, een kennen van dat alles en dat willen we ook weten in ons menselijk bestaan. We willen dat ook kunnen leven. Er is een verlangen naar… Het weten van onze compleetheid zorgt ervoor dat we het menselijke bestaan niet al te serieus hoeven te nemen. En tegelijkertijd zijn er pijnlijke, verdrietige en gelukkige, leuke, blije momenten. Alles is aanwezig in het bestaan en dat kunnen we allemaal voelen en ervaren.

Het enige dat zeker is dat het leven je totaal kan raken en dat je dat kunt toestaan of (een tijd kunt) blokkeren. Je bent het aangeraakte in het totaal onaanraakbare en dat laatste, dat onaanraakbare is je redding. Maar niet en nooit los van de totaliteit van leven. Maar juist met alles erop en eraan.

Het is die paradox van leven dat niet te begrijpen valt met het denken.

Wie je bent is niet te weten, maar wel te leven, tegelijkertijd.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl

Wil je dit of iets anders bevragen? Maak een afspraak: https://bevrijdleven.nl/gratis-sessie/