Vrijgezel

De vrijgezellen onder ons, of dat nu een ongewilde of gewilde situatie is, worden vaak overgeslagen als het in berichten over liefde gaat. Dat lijkt heel logisch omdat, zo denken wij, liefde altijd gaat over liefde tussen twee mensen. Dan spreken we over een liefdesrelatie. Als vrijgezel voel je je dan niet gelijkwaardig aan mensen die een relatie hebben.

Waar het echter om gaat is dat je op de eerste plaats altijd te maken hebt met jezelf. Dus of je nu wel of geen liefdesrelatie hebt, de liefdesrelatie met jezelf komt altijd op de eerste plaats. Dat geldt dus ook voor de vrijgezel. Daarin zijn we volkomen gelijkgeschakeld aan elkaar. We Zijn Liefde, daaraan kan niets worden toegevoegd of afgenomen.

Hoe die Liefde zichtbaar wordt via jou is het enige waar het om draait, dat is de prioriteit, de situatie waarin je leeft is secundair. Die situatie is iets wat ons bezig houdt en wat ons vaak doet verlangen naar iets wat er niet is en weg willen duwen wat er wel is. Uiteindelijk gaat het er niet om je vervulling te zoeken in een liefdesrelatie of juist zonder een liefdesrelatie, hoezeer ons dat ook wordt wijsgemaakt.

Het gaat erom te onderzoeken waar je verlangen werkelijk naar uitgaat. Wat niet hoeft te betekenen dat een liefdesrelatie niet heel fijn kan zijn. Maar het vindt plaats in Liefde die is. Overal en altijd Liefde te zien en via jou zichtbaar te laten worden is wat het leven totaal vervullend maakt.

Zodra het besef er is dat je Liefde bent wordt duidelijk dat alles Liefde is en dat jij dat niet kunt geven omdat het IS. Dat geldt voor ons allemaal.

Carla van Hooff