Veiligheid

Je veilig voelen is een groot goed. Het geeft je de vrijheid om te groeien en te bloeien in de richting die je volgt. Je bent die veiligheid zo vanzelfsprekend gaan vinden, dat je je er niet (meer) bewust van bent. Veiligheid boven alles!

Maar is dat zo?

Als je veiligheid op nummer 1 hebt staan, kun je ook de andere kant daarvan tegenkomen. Op het moment dat er geen veiligheid is, wat doe je dan? Lever je dan vrijheid in om je veilig te blijven voelen, en is dat dan nog veilig voor je?

Dat zijn vragen waarop je niet zomaar antwoord kunt geven. Je weet dat pas op het moment dat het zich voordoet. Je kunt door het leven op de proef worden gesteld in een moment en dan kun je alleen het pad volgen dat op dat moment voor je voeten ligt. Heel eenvoudig. Daar komt geen enkel redeneren aan te pas. Dat komt pas achteraf.

Je leert wel iets kennen van jezelf. Er komt licht in een stukje van jou dat je nog niet kende. Dat lag altijd in het duister en wordt nu duidelijk. Dat is winst, omdat het onbekende bekend is geworden. Nu pas kun je een bewuste keuze gaan maken tussen vrijheid en veiligheid. Dan weet je wat voor jou echt prioriteit heeft.

Jezelf kennen is de wereld kennen, niet omgekeerd.

*Carla van Hooff*www.bevrijdleven.nl