Kwetsbaarheid Zien                                   

Zodra kwetsbaarheid wordt gezien ben je daarvan bewust en zie je het overal, in jou en om je heen. Het werkt vice versa. Het raakt altijd en het opent het hart… Het is in alle lagen aanwezig en maakt compassievol en begripvol. Het toont grenzen en vrijheid, beide! Grenzen vanuit begrip en vrijheid wanneer je er niet in blijft hangen.

Het daagt ook uit om grenzen op te rekken, steeds opnieuw. En het laat zien dat je die kwetsbaarheid niet bent, dat je er altijd vrij van bent. Het vraagt bij uitstek moed om daar doorheen te bewegen. Hoe meer compassie je daarbij voor jezelf hebt, hoe meer je dat ook kunt hebben voor anderen. Jij kunt namelijk nooit voor iemand anders bepalen wanneer hij of zij daar doorheen moet bewegen. Je kunt dat alleen maar voorleven.

Vanuit Absolute Vrijheid gezien staat er nooit iets in de weg en ben je die Vrijheid al. Maar het is zo mooi dat in inhoud altijd wel iets in de weg schijnt te liggen om Vrijheid te leven. En dat wat in de weg schijnt te staan, is het gene dat precies past op dat moment. Het is precies dat wat duidelijk èn mogelijk kan maken voor jou wat er aan voorbij ligt.

Het Leven is voor iedereen altijd op maat gemaakt, ieder moment opnieuw. Met altijd de kans om jouw poortloze Poort te vinden. Leven wijst de weg vanzelf. Het is het makkelijkst met een open hart en dat is wat kwetsbaarheid bewerkstelligt. Het houdt het hart open en verzacht en slecht alle muren. Botte bijlen zijn niet nodig. Liefde heeft alle tijd en slijpt ongemerkt alle ruwe bolsters tot een prachtige diamant. Carla van Hooff