Machteloosheid            

Een gevoel van machteloosheid overvalt je. Vreselijk! Je komt ertegen in opstand, het maakt je woedend. Je wil de macht terug, maar je hebt het niet in de hand. En je had al nooit iets in de hand, dat dacht je maar, het was een idee. Dat zie je echter niet, je houdt vast aan gedachtes die je de indruk gaven dat jij het voor het vertellen hebt. Nu kom je er dus achter dat dat niet zo is…

En dit is, hoe gek het misschien ook klinkt, je kans! De kans om een vals idee over macht te laten gaan. De kans om te zien wat zich werkelijk afspeelt. Die vermeende macht kun je niet terugpakken door te vechten met jezelf, maar alleen door dat gevoel van machteloosheid te omarmen. Het daardoor te zien voor wat het is. Dat geeft een opening naar wie je werkelijk bent…

Alleen van daaruit kan het machteloze ikje gezien worden voor wat het is, het bestaat namelijk niet. Het spartelt hevig, gevangen in allerlei emoties die hierdoor ontstaan en die ook om omarming vragen. Het wil slechts gezien worden. Dat is alles. De werkelijke macht ligt precies daar, bij bewustzijn, bij wat je bent. Daar ligt je verantwoording, verantwoording vanuit werkelijkheid. Dat is de ware macht, maar dat is macht vanuit Liefde, in plaats van een macht vanuit een ego dat via die vermeende macht overeind wil blijven.

Het gevecht met jezelf biedt nooit een oplossing, het vergroot alleen maar allerlei emoties uit en het maakt ongelukkig. Je komt in een vicieuze cirkel terecht. Met zachtheid naar jezelf bereik je meer, in zachtheid onderzoeken wat er aan de hand is. Dat kan je brengen naar waarheid, naar ruimte, naar liefde naar totaliteit, naar JOU.

Carla van Hooff