Voelen en Liefde

Inmiddels ‘weet’ je waarschijnlijk dat het belangrijk is om te voelen, maar laat je je gevoelens ook toe? Geef jezelf de ruimte om te voelen. Zet het voelen niet stil door er een oordeel op te zetten. Tijd, ruimte en geduld is nodig om door je gevoelens heen te bewegen.

Het is meestal niet ‘over’ met een kwartiertje, het ‘overgaan’ zit niet in kwantiteit maar in kwaliteit. Dus vaker vijf minuutjes levert meer op dan één keer anderhalf uur. Hou van die korte momenten met jezelf.

Hoe meer je die momentjes koestert hoe groter je behoefte, omdat je liefde daarvoor overeenkomstig groeit. Je houdt van die momenten, je houdt van jou, meer en meer. Maar wie is die jou waar je van houdt?

Dat is mystiek en het opent, en hoe meer het opent, hoe mystieker het wordt. Hoe meer ‘jij’ verdwijnt, hoe transparanter, hoe meer éénheid overblijft.

Hoe meer voelen, hoe meer Liefde, hoe meer Liefde, hoe meer voelen.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl