Welke invalshoek heb jij vandaag?

Vaak is het eerste wat na het wakker worden bij je opkomt het venster waar je doorheen kijkt. Zonder dat je het weet kleurt het je hele dag. Omdat we meestal dat speciale moment van ontwaken, het moment tussen niet meer in slaap zijn en het bewustzijn van de komende dag, overslaan, zijn we ook onbewust van de eerste gedachte die aan de dag vooraf gaat. Maar vanuit die gedachte ontstaat een gevoel. Dat gevoel is heel bepalend.

Dat gevoel bepaalt hoe jouw dag eruit gaat zien. Voel je je lamlendig, dan ziet jouw dag er dienovereenkomstig uit. Maar voel je je uitgerust en opgewekt dan ben je heel ondernemend en ga je lichtjes door de dag heen, er komt veel uit je handen en niets is je te veel. Deze twee grondstemmingen zijn voor de meesten van ons heel herkenbaar.

Maar waar ik het over wil hebben is dat kostbare moment tussen slapen en waken in. Dat moment dat ik hierboven heb beschreven. Het gaat heel snel voorbij en is heel subtiel, maar het is er wel! Want hoe subtiel ook, het kan uitvergroot worden. Je kunt je voornemen voordat je ’s avonds inslaapt om dat moment de volgende ochtend bewust te beleven. Als dat lukt, begint je dag heel anders. Dat moment is namelijk goud waard! Dat moment is goddelijk. Het is mysterieus en omvat alles.

Als dat ‘gezien’ wordt aan het begin van elke dag, zal de rest van de dag in dat gouden licht verzinken. Het kleurt jou, je stemming, je handelingen, je situatie, alles! Het is er aan het begin, tijdens en aan het eind van alles. Alles is DAT.

Bij het aanbreken van de dag is dat gouden moment, hoe subtiel ook, het sterkst aanwezig en het makkelijkst bereikbaar. Op het moment dat jij het bereikt heeft het jou in zich opgenomen en is de invalshoek van de komende dag Goddelijk.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl