Houd je energie licht

Er komen zoveel gevoelens op ons af en in ons omhoog op dit moment, dat we uit het oog kunnen verliezen dat de basis van ons bestaan lichtheid is. In tijden als deze hebben we juist die lichtheid zo ontzettend nodig. Belangrijk is dus om eerst op die lichtheid af te stemmen voordat je iets anders doet.

Heel veel energieën razen door ons heen en het is goed te weten dat niets van jou is. Nooit! We voelen ons wel heel kwetsbaar op dit moment, maar het mooie daarvan is dat ons hart open staat. Het is echter niet nodig om de hele dag filmpjes te zien of artikelen te lezen die laten zien hoeveel doden er nu weer zijn gevallen waar dan ook op de wereld. Je helpt er niemand mee en het versterkt alleen angstgevoelens, waarmee je je energie verzwaart.

Betrokken zijn bij de wereld om je heen hangt niet af van de kennis die je vergaart over de wereld, maar juist van de compassie die je kunt voelen voor de mensen om je heen. Compassie maakt dat je meevoelend, kwetsbaar dus, open staat voor alles wat door je heen wil waaien. De gevoelens waar je aan haakt roepen jou tevoorschijn als een verzoek om steeds schoon schip te maken.

Het is juist nu aan de orde dat je onderscheid maakt tussen gevoelens die er zijn en die haken aan jouw oude pijn en gevoelens van angst en ontzetting die opkomen door wat er nu gebeurt. Het is zaak om de oude gevoelens op te ruimen en de zogenoemde ‘nieuwe’ gevoelens door je heen te laten gaan en er niet aan te haken. Zo worden de energieën ook minder zwaar voor anderen.

Dus aan de ene kant opschonen van nog aanwezige gevoelens en aan de andere kant de boel schoon houden, zodat nieuwe gevoelens door je heen kunnen waaien, zonder iets vast te houden. Zo blijft je energie licht voor jou en voor iedereen. We zijn samen één.

Dit IS de shift van Angst naar Liefde.

*Carla van Hooff*