Heb je nodig waar je naar verlangt?

Je kunt heel lang verlangen naar iets en het is fantastisch als dat verlangen wordt ingevuld. Maar…

Dat betekent niet altijd je ultieme geluk. Heel vaak komt er dan angst op, de angst van verlies. Dat wat je eindelijk hebt bereikt, of hebt gekregen kun je ook weer verliezen. En dan ga je proberen dat wat bereikt is, vast te houden. En juist dat zorgt er vaak voor, tegen jouw wens in, dat het verdwijnt.

Vooral in relaties gebeurt dat. Je verlangen naar een partner is ingevuld en nu wil je niet dat hij/zij weer vertrekt. Dan ga je claimen. Dat werkt verstikkend op de ander, die je daarmee, zonder dat je het wilt, wegstuurt. Het is vaak een patroon dat je kent van jezelf…

Zeker als je het patroon (her) kent van jezelf is het zaak het te onderzoeken. Wat gebeurt daar nu eigenlijk? En heb ik dat werkelijk zo nodig als ik denk of ben ik vrij van die noodzaak het (vast) te houden enz.

Dit is een onderzoek wat heel veel kan opleveren als je het durft aan te gaan.

*Carla van Hooff*