De wereld toont verdeeldheid

De verdeeldheid die de wereld toont komt voort uit het denken. Je denken is altijd opgesplitst, daar is altijd het één en het ander. Het denken kan niet bij het ene, niet bij het onverdeelde. Het denken kan alleen iets duidelijk maken met behulp van iets anders. Het creëert een wereld van tegenstellingen, en juist die tegenstellingen wijzen weer op het ene.

En die ene?… Die ben jij. Alles begint en eindigt bij jou. Wil je de chaos in de wereld oplossen? Kijk naar binnen, daar vind je rust en vrede en het einde van de chaos. Zolang er geen rust of vrede in jou is, kun je die in de wereld ook niet terugzien… Vind jezelf in jezelf, daar is verbinding. Pas als je verbinding maakt met jezelf kun je je (weer) verbinden met de wereld. Alleen vanuit jou kunnen dingen veranderen en tot rust gebracht worden in die wereld.

Mooi hè?

Je denken verdeelt en van daaruit zie je ook verdeeldheid in de wereld, maar jij kunt diezelfde verdeeldheid ook weer tot vrede brengen, maar dan via je hart.

De wereld is dus niet afgescheiden van jou, maar bevindt zich in jou.

Je bent een machtige creator!

Met elkaar kunnen we een andere wereld creëren.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl