Façade

Dat wat we realiteit noemen is vaak niets meer dan een façade, waarachter ware levendigheid schuilgaat. Die façade wordt ook steeds opgeleukt en houdt haar volgers in haar vangnet gevangen met alle glitter en glamour. Maar het kan je maar net zolang vasthouden als jij aan de oppervlakte blijft. Eigenlijk totdat jij bereid bent om door dat valse licht heen te kijken.

Vals licht werkt verblindend en lijkt daardoor heel echt. Maar je kunt het verschil tussen echt en onecht wel onderscheiden. Licht raakt je hart en daar ligt het weten dat het ware Licht niet verblindt maar juist helderheid biedt. Het is ook niet verleidend of vragend om haar te volgen. Het ware Licht omhult en draagt je.

Het ware licht boort nieuw leven in je aan èn is een leidraad, een lichtend voorbeeld. Dààr kun je gebruik van maken altijd weer opnieuw. In tegenstelling tot neplicht, dat voor je ego is. Dat ego schijnt misschien haar koude licht, maar zij verwarmt nooit en ze houdt je vast waar je bent.

Het echte licht verwarmt je hart en zij straalt door het lichaam heen. Zij heeft het vermogen om je op te tillen naar hogere dimensies, waar façades geen stand houden.

Zij is een lichtbaken.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl