Is er een doel?

Het leven leeft zichzelf en beweegt door jou heen. Het trekt zich niets aan van de persoon met zijn of haar ideeën. Natuurlijk kun jij je aan van alles vasthouden en daarmee een doel creëren, maar dat bestaat voornamelijk in je hoofd.

Het is niet zo dat er een vaststaand pad is dat verbonden is aan jou en dat jou een richting uit dwingt dat naar jouw doel zou leiden. Wel kan het af en toe zo lijken als dingen vanzelf gaan en er een flow is. Maar dan vallen jouw ideeën samen met de levensflow. Prachtig!

Er is een veld van eindeloze mogelijkheden waarin geen enkele richting jou vasthoudt. Zo kun je je doel altijd veranderen of bijstellen. Het doel heiligt dus niet de middelen, maar de middelen (die vrij ter beschikking zijn), heiligen het zgn. doel.

Jij bent altijd vrij.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl