Goed bedoeld advies

‘Laat het niet zo binnenkomen’

Maar niet zo raadzaam om dat op te volgen…

Het is een advies dat regelmatig wordt gegeven aan mensen die emotioneel reageren op een persoonlijk bericht of op iets dat ze lezen of zien op een filmpje. Dat advies heeft in eerste instantie vaak een schrikreactie tot gevolg omdat meteen de gedachte opkomt dat je iets fout doet. Het leidt er ook meestal toe dat je je afsluit zowel voor dat wat van buiten naar binnen is gekomen, als ook voor jouw reactie van binnenuit.

Op die manier raak je op de eerste plaats het contact met jezelf kwijt en op de tweede plaats word je gevoelloos. Maar ons lichaam is vol gevoel zowel fysiek als mentaal, het is je kompas waarmee je je kunt afstemmen. Je weet daardoor wat resoneert met jou en wat niet. Je weet waar gevaar schuilt voor je lichaam, maar je hoeft je niet af te sluiten voor emoties. Integendeel!

Laat alles binnenkomen en voel het helemaal, je hart kan het aan. Je hoeft het niet leuk te vinden, natuurlijk niet, het is je kwetsbaarheid waar je doorheen beweegt. Maar het is altijd een poort naar licht, vrede en liefde. En die poort wil je in geen geval afsluiten.

Geef je hart de kans om aan kracht te winnen door het keer op keer te voelen breken en daarmee te gaan voor openheid.

Durf open te zijn.

Je verliest niets.

Je wint alles.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl