Urgentie van de inkeer in jezelf juist NU

De urgentie van die inkeer is er eigenlijk altijd al, maar met de huidige stand van zaken in de wereld is het van het allergrootste belang. Het is nu een zaak van erop of eronder wat jij betreft. De toestand in de wereld gaat ons allen aan. Het doet een groot appel op alertheid. En dan zou je denken dat je alert moet zijn op alle gebeurtenissen, op alle rampen en alles volgen om een standpunt in te kunnen nemen.

Maar het gaat niet om jouw standpunt in de wereld, want die roept alleen maar meer onenigheid op, omdat elk standpunt om verdediging vraagt. Er is maar één standpunt dat van belang is voor jou. En dat is het standpunt van de hemel. Dat standpunt is niet op deze wereld te vinden, maar wel in je eigen hart. Het is het punt van vrede, van mededogen, van onvoorwaardelijke liefde. Dat standpunt vraagt niet om verdediging, maar om toegang. Toegang om er te mogen zijn, helemaal, met alles erop en eraan. En alleen jij kunt jezelf die toegang verlenen.

Pas als je jezelf die toegang kunt verlenen, kun je dat ook aan anderen verlenen. Het is de poort naar vrede. De enige. Het is de plek waar we allemaal naar verlangen en nu is de tijd om dat op de eerste plaats waar te maken voor jezelf. Door die plek regelmatig te bezoeken. Dat geeft kracht en vertrouwen. Beide kwaliteiten die we op dit moment nodig hebben.  

Je kunt dus inkeren in jezelf om die kwaliteiten te versterken, maar je kunt daarnaast ook mijn satsang bezoeken om met gelijkgestemden te verkeren.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl