Dankbaarheid maakt stralend

Als je dankbaarheid door je heen voelt gaan, straal je aan alle kanten. Want dankbaarheid opent je hart en dat werkt als een kettingreactie. Dankbaarheid raakt en opent iedereen om je heen. Je ontsteekt zonnen daarmee.

Dankbaarheid wil geleefd worden, wil ervaren worden. Sla haar dus niet over. Je kunt namelijk voor alles dankbaarheid voelen. Voor de dag die begint, voor de plek waar je woont, voor de regen die valt, of de voor de zon die schijnt, voor iemand die naar je glimlacht, voor een bankje waarop je even uit kunt rusten, voor een kop thee, te veel om op te noemen.

Een dankbaar mens is een genot om mee om te gaan. Het verwarmt je hart. Dankbaarheid maakt het leven simpel en aangenaam voor iedereen. Het ziet er vanzelfsprekend uit en dat is het ook!

Vaak vergeten we haar, maar nu kun je haar weer herinneren. Kijk naar wat er  is om dankbaar voor te zijn en je voelt onmiddellijk dat je (innerlijke) zon opgaat. Als je je hoofd liet hangen, dan heft dankbaarheid je hoofd weer op. Dan zie je de hemel die ruimte geeft, ruimte aan jou.

Het maakt jou stralend en de wereld om je heen straalt met je mee.

Vind dankbaarheid in je hart en deel haar zo vaak je kunt.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl