Wees jezelf

Dat ben ik toch al?

Ja, dat klopt, maar nu gaat het om het herkennen daarvan, altijd en overal. Juist als je middenin de problemen zit. Dan worden we uitgedaagd om niet ten onder te gaan in die problemen. En hoe doe je dat?

Door te herkennen dat er een uitgestrektheid is, iets dat niet eens ten onder kán gaan, al zou je het willen. Herken dat jij de oorzaak bent van het uitvergroten van je problemen. Dat jij er veel aandacht aan besteedt. Zo veel dat het probleem je boven je hoofd groeit.

Maar wat je werkelijk bent is altijd groter dan welk probleem dan ook. Dat is die uitgestrektheid en als je dat één keer hebt herkend, dan kun je daar altijd naar terug. In plaats van het lijden naar je toe te halen, door al je gedachtes te volgen, herken wat altijd al hier is. Geef dát aandacht.

Gedachtes kunnen de schijn geven van gevangen te zitten in je lichaam. Maar zodra je ook maar een glimp opvangt van de grootsheid die je werkelijk bent, kun je geen enkele gedachte meer geloven. Zij kunnen altijd weer terug komen, maar hoeven niet meer te beklijven.

Want jij bent jezelf.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl