Binnen en buiten

We maken vaak een heel verhaal van wat zich in jou afspeelt en wat zich buiten jou afspeelt. En dat lijkt heel verschillend, en ik schrijf lijkt omdat het zich Niet onderscheidt van elkaar. Het is namelijk precies hetzelfde; binnen is buiten en buiten is binnen. Dat wat twee lijkt is in werkelijkheid Eén.

Buiten kun je in de spiegel zien en binnen niet, maar dat bewijst juist dat ze één zijn. Oja? Ja. Zij zijn elkaars equivalent.

Het beeld in de spiegel verduidelijkt ‘slechts’ het ongeziene beeld binnenin. Het toont zich beide op een andere manier en dat is zo prachtig, omdat het elkaar versterkt en daarmee duidelijk maakt waar het om draait voor jou. En hoe duidelijker iets is hoe gemakkelijker het weg kan vallen. Het verdwijnt alsof het er nooit was.

Er is geen enkel verschil tussen binnen en buiten alleen in de verschijningsvorm, als een hulp. Het is 1 + 1 = 1, zonder onderscheid.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl