Licht

Er komt van alle kanten Licht naar me toe. Ik baad om zo te zeggen in het Licht. Het is niet zichtbaar voor anderen, maar dat is volkomen onbelangrijk. Ik heb dit al eerder ervaren, als kind ook al. Het waren altijd dagen met een gouden randje, zo noemde ik dat. Het voelde toen als stille vreugde.

Vandaag voelt het als een innerlijke vreugde, ik voel me gedragen in Licht. Ik zou kunnen zeggen, een geboorte in een nieuw leven. En dat op eerste paasdag! Het voelt fris en nieuw en energiek en binnenstebuiten en buitenstebinnen en kwetsbaar en alles tegelijk.

Het spat af op de mensen om me heen en spiegelt terug in Licht en Liefde. Het raakt en maakt dankbaar. Het meest innerlijke in mij is opnieuw geraakt. Als ik mijn ogen sluit wordt het steeds sterker. Een stroom van energie staat op. En ik voel me volkomen rustig en in vrede.

Tegelijkertijd weet ik dat er meer mensen hierin geraakt zijn deze dagen. Het donker verliest terrein doordat het aangekeken wordt en niet meer verborgen kan worden gehouden. Alles en alles in mij en in ieder die dit wil komt aan het Licht. Het Licht verbrandt alles dat niet meer overeind kan blijven.

Ik laat haar steeds meer toe, zij leidt mij de weg.

*Carla van Hooff*www.bevrijdleven.nl