Je staat helemaal op jezelf

En toch ben je altijd verbonden

Je doet de dingen waar jij mee resoneert en dat is precies de bedoeling. Daarmee bekrachtig je jezelf. Je kunt niet anders want dat verzwakt. Zo afgestemd ben je. Juist in deze tijd is het heel belangrijk om steeds nauwkeuriger te ontdekken waar je kracht ligt. Dat doe je dus door je eigen ding te doen. Onafhankelijk van alles en iedereen om je heen.

En tòch ben je juist daardoor verbonden. Verbinding ligt niet zozeer in wàt je doet, maar in dàt je je eigen gang gaat. Als dat duidelijk is, hoef je ook niemand meer te overtuigen van jouw gelijk. Je hoeft elkaar niet meer naar de loef te steken. Je weet dan dat het daar niet (meer) over gaat. Je waardeert je zelf steeds meer en meer en daardoor ook de ander die zijn of haar eigen ding doet.

Dit is de manier waarop we, door elkaar te inspireren in onze uniciteit, elkaar juist stimuleren om te groeien. En die groei zorgt ervoor dat je op een gegeven moment (op jouw moment), samenvalt met onvoorwaardelijke Liefde.

Het is dus niet nodig om elkaar te beconcurreren want dat zorgt voor afgescheidenheid en zet je groei achterop.

Op jezelf staan in je eigen ontwikkeling zorgt voor waardering in je groei, versnelt deze en geeft bij uitstek verbondenheid.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl