Begrenzen

Als jouw grenzen helder zijn voor jou, dan kun je ze ook neerzetten. Dan geef je aan: “tot hier en niet verder.” En plotseling kan de ander ook jouw waarde zien. Jouw waarheid is zichtbaar geworden. Elk gereduceerd beeld van jou waar niet alleen jij maar ook een ander misschien al jaren mee rondloopt, kan hierin smelten en oplossen. Het kan niet overeind blijven in jouw nabijheid.

Zo krachtig werken jouw grenzen. Je hoeft er geen woord meer aan vuil te maken. Het schaduwbeeld van jou bestaat niet meer in jou en kan dus ook niet langer aan jou gespiegeld worden. Je hebt jezelf gezuiverd van die schaduw van jou en daardoor zuiver je ook de wereld om je heen.

Als de ander waarde hecht aan de relatie met jou, wordt hij/zij op zichzelf teruggeworpen en mag wat er nog resteert van dat schaduwbeeld van jou, zelf opruimen of een punt zetten achter die relatie. Maar de keuze is aan haar- of hemzelf. Daar hoef/kun jij niets aan doen.

Na elke schoonmaak in jou wordt het leven simpeler en ruimer en kan Liefde steeds gemakkelijker stromen.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl