Moet mijn ego weg?

Hahaha, alsof je dat zomaar overboord kan gooien. Nee, dat kan niet en dat hoeft ookt niet. Wat een opluchting hè?

Het ego heeft die naam gekregen alsof het iets is dat helemaal los staat van jou. Maar het is gewoon een onderdeel van je, het is een verzamelnaam voor het denken, met name gedachtes die voortkomen vanuit gebrek, angst en twijfel. Hoe harder je er tegen vecht, hoe sterker het wordt.

Het beste is om dat ego goed te leren kennen en het dus te observeren. En het  te omarmen en de ruimte te geven. Het mag er gewoon zijn. Zo verliezen die ‘ego-gedachtes’ hun kracht en invloed op je. Hoe meer je ze gaat herkennen, hoe minder waarde je eraan hecht en hoe meer ruimte er ontstaat voor wie je werkelijk bent. Liefde en vertrouwen, daarin valt het ego op den duur weg en steeds opnieuw.

Ego gedachtes proberen je altijd weg te halen van je ‘thuisplek’ maar hoe meer je die gedachtes herkent hoe minder dat lukt. Je kunt elk uitstapje maken dat je wilt, maar je bent tegelijkertijd altijd thuis. Je valt niet meer voor elke afleiding omdat je altijd thuis bent en blijft.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl