Stemming

Mijn dag start onder een grijze lucht. Een grijze lucht die als een sluier over de blauwe koepel ligt. Of eigenlijk moet ik zeggen onder de blauwe koepel ligt. Maar goed, de uitwerking is dezelfde, namelijk het blauw is niet zichtbaar. Nu kan ik mijn stemming daardoor laten beïnvloeden, maar ik ga eens proberen daar anders naar te kijken. Misschien is mijn stemming wel een equivalent voor de lucht, in plaats van andersom.

Het is heel leuk om zo naar de luchten en het weer te kijken, het maakt speels. En een speelse stemming vind ik een goed begin van de dag. Het leven bekijken als een spel zorgt ervoor dat er minder of zelfs geen zwaarte in kan sluipen. Elke betekenis die ik aan wat dan ook verbind is van voorbijgaande aard, net als de wolken aan de hemel die steeds van vorm veranderen en sowieso voorbij drijven.

Elke zwaarte in mij is transparant en als ik dan weer naar boven kijk, zie ik dat dat ook geldt voor de grijze lucht. Ik richt me op de blauwe stukjes en zie ik het nu goed? Die blauwe stukjes worden steeds groter… En dan trekken ze weer een beetje dicht en dan openen ze zich weer. Ik heb geen idee wat deze dag me gaat brengen en dat hoeft ook niet. De speelsheid tintelt door me heen en dat is voor nu genoeg.

Tussendoor ga ik op in de verschillende luchten en de luchten in mij, vandaag ben ik één met de sferen. Wat daarvan beïnvloed mijn stemming of liever, vice versa? Ik ben benieuwd hoe het jullie vergaat…

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl