Wat schuilt er in mij?

Dat is te veel om op te noemen. Dus als ik daar allemaal achteraan ga dan is het heel druk. En is dat wat ik wil? Ik schiet alle kanten op en het schiet geen millimeter op. Want als ik het ene vraagstuk heb uitgezocht en beantwoord dan komt er een volgende onbeantwoorde vraag langs. Het blijft echter onrustig omdat er zoveel is… Er zijn niet alleen vragen, maar ook allerlei pijntjes en pijn, zowel lichamelijk als psychisch. En er zijn allerlei emoties, leuke en minder leuke. Moet ik dat allemaal uitzoeken en weten, en wat weet ik dan?

Natuurlijk ga ik sommige antwoorden vinden, maar zijn die dan voor altijd of mag dat ook veranderen? Weet ik ooit iets en gaat dat dan rust geven? En is dat waar ik naar op zoek ben, Rust? Ja, misschien schuilt er ook rust in mij…

JA, ik BEN die rust. En in die rust gaat alles schuil wat ik hiervoor heb opgenoemd en nog veel meer. Ik hoef nergens achteraan als ik weet wat en wie ik ben. Alles wordt ontvangen en is welkom in die rust, in die stilte, in de vrede. Daar ligt het begin- en het eindpunt van de hele wereld. Alles wat ik volg komt uit in die vrede. Het besef dat ik dat ben zorgt ervoor dat ik vrede en rust in alles herken in de wereld om mij heen. Want uiteindelijk is de wereld daar uit opgebouwd.

De oorsprong en het eindpunt ligt ìn de chaos. Blijven hangen in de chaos biedt geen uitweg. Alle chaos volgen tot het eindpunt brengt tegelijkertijd het begin.

De alpha en de omega gaan samen in één punt en omvatten alles. DAT

En ik ben DAT

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl