Hartverbinding

Het is zo fijn als ik de verbinding die ik voel met mijn eigen hart, samenvalt met verbindingen die ik aanga met mensen om mij heen. Ik heb heel lang niet begrepen waardoor ik me in sommige contacten helemaal niet in verbinding voelde. Ik voelde dan wederzijds onbegrip, het stroomde niet en het kostte veel moeite om hele gewone dingen voor elkaar te krijgen. Dat voelde ik dan omdat ik (gelukkig) andere contacten had waarin dat moeiteloos ging.

Ik houd van moeiteloosheid die vanzelfsprekendheid in zich draagt. Ik houd van contacten waar in een woordeloos begrip de ondergrond vormt. Dat zijn verbindingen die ik niet veel vind, maar die ik wel ken. Contact kan ik met veel mensen aangaan en daar kunnen verbindingen uit voortvloeien…

Het mooie is dat ik door middel van het aangaan van contacten en verbindingen, mezelf leer kennen. Dat is tegelijkertijd de waarde die in elk contact ligt. Want waarin herken ik licht en liefde? Het is de verbinding met mezelf en mijn leidraad van elke dag. En ik laat me daar graag door ‘opvoeden’. Het vormt mijn ware en enige autoriteit en als ik daar trouw aan ben sprankelen alle contacten.

Alle contacten die ik aanga zijn dan een weerspiegeling van mijn eigen hartverbinding.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl