Laat je niet vangen door je ervaringen en lagere energieën

Hoe meer ik besef dat ik altijd verankerd blijf in wat ik ben, in licht, in liefde, in vrede, hoe minder afgeleid ik raak door wat er door me heen gaat aan ervaringen. Ik kan dan kijken naar al die ervaringen zonder er gevangen in te raken. Ik sta open voor elke ervaring omdat ik nou eenmaal onderdeel ben van de wereld om mij heen. En in die wereld gebeurt er van alles.

En er is niets nieuws aan wat ik nu ervaar, maar het is wel enorm heftig waar we nu aan blootgesteld zijn. Alles wat jarenlang opgespaard is in het innerlijk aan ervaringen als angst, woede, stress, gebrek, en hebzucht, worden op dit moment heel krachtig gemanifesteerd in de wereld. Al die energieën gaan door me heen, maar ik laat ze helemaal met rust. Ik sleutel er niet aan…

Dat hoeft namelijk niet, en is zelfs beter van niet. Hou niet vast aan de lagere energieën die door iedereen heen gaan. Ze gaan door me heen maar ze zijn niet van mij, ik ben dat niet..  Ik voel namelijk tegelijkertijd andere energieën door me heen gaan die ik wel wil uitvergroten, zoals compassie, overvloed, eenheid, vrijheid, om iets nieuws te creëren.

Zo kan ik helpen de lagere energieën om te zetten in hogere door er niet aan vast te houden, er geen verhalen van te maken. Zie het licht, de liefde en de vrede die je bent en laat je daar door inspireren in deze wereld die dat zo nodig heeft.

*Carla van Hooff*

www.bevrijdleven.nl