Hou van jou

Als het over een opdracht gaat die heel erg belangrijk is, juist nu, op dit moment, dan is het te houden van jezelf. Jij bent namelijk de enige die in staat is om grenzenloos en volledig van jou te houden, wat er ook gebeurt. Welke gedachte, of emotie je ook hebt, wat je ook doet. Niemand anders is in staat om zo volledig van jou te houden als jijzelf.

Op het moment dat je houdt van jou, inclusief alles dat in jou passeert kun je uit de ratrace stappen. Dan zie je namelijk dat die race er helemaal niet toe doet. Dat je in die race gevangen zit en zult blijven zitten zolang je niet genoeg houdt van jou. Steeds opnieuw zie je dezelfde dingen voorbijkomen, maar op het moment dat je volledig en compleet houdt van jou, dan zullen die dingen stoppen. Dan hoeven ze niet herhaald te worden.

Al die dingen die je hebt aangezien voor wat je bent, terwijl het ‘slechts’ ervaringen zijn, lossen op als sneeuw voor de zon, steeds opnieuw. Hou van je overtuigingen en hou van je emoties, het zijn menselijke ervaringen en jij bent veel meer dan dat.

Stap steeds weer uit die repeteermolen van hetzelfde gedrag, dezelfde emotie, dezelfde overtuigingen en dezelfde gedachtes door er gewoon van te houden. Je hoeft dan niet meer te vechten tegen de dingen die jij allemaal niet wilt, er komt meer en meer ruimte voor iets anders.

Zie wat er overblijft. 

Carla van Hooffwww.bevrijdleven.nl