Liefde en afstand

Liefde is altijd en overal.

Jazeker, maar op het menselijk vlak is dat niet altijd ervaarbaar. Blokkades worden soms als zo groot ervaren dat de liefde tussen mensen ondersneeuwt. Dan kan het zijn dat afstand helend werkt. Dat hoeft niet een letterlijke afstand te zijn, want je kunt ook uitzoomen en op die manier afstand creëren. Als in de afstand het contact toch op de een of andere manier in stand gehouden wordt, kan dat transformerend werken op de blokkade.

Met behulp van die afstand wordt de blokkade kleiner en op die manier wordt de liefde weer voelbaar. Het lijkt dan alsof zij groeit, maar zij was natuurlijk nooit weg… Na een tijdje kun je gaan spelen met die afstand door het tijdelijk te verkleinen en dan kijken of de liefde groter blijft dan welke blokkade dan ook of dat de blokkade opnieuw een trigger is/wordt.

Je kunt de relatie ook gebruiken om dingen helder te krijgen, om te zien wat er in jou (nog steeds) getriggerd wordt. Zorg dan dat je dat schoon maakt, dan blijft liefde op de voorgrond.

Dit geldt overigens voor alle relaties, of het nu gaat om een liefdesrelatie tussen twee partners, of tussen ouders en kinderen, of om vriendschappen. Hoe schoner jouw hart is, hoe minder problemen je ervaart en hoe moeitelozer het leven is. Elke relatie kan daar een hulp in zijn om dat het precies laat zien wat er in jou leeft!

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl