Innerlijke vrede

Net terug van een vakantie in eigen land. Heerlijk middenin de bossen, waar we niets anders hoorden dan vogels. Zoveel verschillende en elke dag weer, de bonte specht, vinkjes, roodborstjes, koolmeesjes etc. en natuurlijk eekhoorntjes. Alles in ‘eigen’ tuin. Op die manier is het niet moeilijk om in je innerlijke vrede te blijven…

Op dit moment wordt er meer dan ooit een beroep gedaan op je innerlijke vrede. Hoe steviger je daarin staat, hoe minder je onderuit te halen bent. Verlaat je niet op anderen, maar sta sterk in jezelf. Weet dat je een kind van God bent, dat je het Licht zelf bent. Altijd op de eerste plaats voor jezelf. Wees een volger van jezelf en van niemand anders.

Vraag je steeds af hoe je wil verschijnen in de wereld? Hoe wil je een antwoord zijn op de uitdagingen die je tegenkomt in het Leven? Houd je hart open steeds opnieuw en opnieuw. Voel je kwetsbaarheid want juist die zorgt er met name voor dat je hart openblijft en vice versa.

Elke ervaring die bij jou aanklopt in een moment, vraagt om je deur te openen en alles toe te laten. Ik voel de kracht van de stilte en kan tegelijkertijd mijn hart voelen openbreken als ik verdriet en/of pijn helemaal durf toe te laten. Op die manier kun je de (oude) pijn van je innerlijk kind laten raken en steeds schoon schip maken.

Zo word je vrediger, schoner, krachtiger en vrijer.

Vrij om in een uiterlijk dolgedraaide wereld, jouw eigen vrijheid te creëren.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl