Waarheid

Wat is nu eigenlijk waarheid?

Iets kan voor jou waar zijn, terwijl dat voor een ander een leugen is en vice versa. Als je heel goed kijkt dan kun je ontdekken dat jouw  ‘waarheid’ ook steeds verschuift. Dus wat voor jou nu waar lijkt, kan er morgen al heel anders uit zien. Op zich is daar niets mis mee, want alles is altijd in beweging. Niets heeft een gefixeerde status.

De problemen ontstaan als jij van jouw  ‘waarheid’ een status quo maakt. Je maakt er dan een overtuiging van. Dat kun je onmiddellijk ontdekken omdat een overtuiging altijd verdedigd wil worden. Als je wordt tegengesproken word je boos. Alle spiertjes in je lichaam spannen zich aan zodra het betreffende onderwerp ter sprake komt. De vraag is of je verdedigend en/of aanvallend door het leven gaan? Is een mening dat waard?

Stel jezelf deze vraag zodra je merkt dat je een overtuiging hebt. De vraag werkt heel openend. Je kunt ontdekken dat je eigenlijk het liefst teruggaat naar openheid waarin je de wereld open tegemoet kunt treden. In die openheid zijn alle meningen toegestaan en kun je alles weer laten gaan èn blijf je in een relaxte staat.

Waarheid is voorbij elke mening en voorbij elke overtuiging.                   

Waarheid is wie je ten diepste bent en is dus niet van deze wereld.                     

Laat elke zogenaamde waarheid de revue passeren zonder daaraan te hechten.

Carla van Hooffwww.bevrijdleven.nl