Hemelvaart

Het bijbelse verhaal vertelt dat Jezus op de 40ste dag na zijn verrijzenis opsteeg naar God, zijn vader in de hemel.

Diezelfde reis naar de hemel maak jij elke keer dat je opstaat uit een hemeltergende gebeurtenis. Je staat op elke keer dat je je vrij hebt gemaakt van een emotie of gevoel. Dan is je leitje weer schoon, de zwaarte is er vanaf en je stijgt op!

Net als een luchtballon opstijgt nadat alle zandzakken zijn verwijderd. De ballon stijgt hoger en hoger, komt in stilte en vrede. Die stilte en vrede in jou groeien naarmate je je vaker vrijmaakt van dat wat zwaar weegt in jou. De hemel zelf groeit natuurlijk niet, maar wel de hemel ìn jou.

En hoe groter die hemelse plek in jou wordt, hoe meer je dààr de nadruk op gaat leggen. Dan verschuift het belang ìn jou van je mee laten slepen door zwaarte, naar de hemelse plek in jou die zo licht is als een veertje. Hoe vaker je dat doet hoe minder grip zwaarte op je heeft.

Dan ontdek je meer en meer dat er alleen maar licht is.

Dat is jouw hemelvaart.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl