Projectie

Hoe ziet jouw wereld in je directe omgeving er uit?

Is het vredig, of zijn er vaak conflicten? Is er vreugde, of verdriet? Komt wat je om je heen ziet overeen met hoe jij je van binnen voelt? Het een hangt namelijk heel sterkt samen met het ander. Als je je niet zo bewust bent van je binnenwereld, kun je de wereld om je heen gebruiken als een spiegel.

Die spiegel wijst namelijk op iets wat zich in jou afspeelt. Meestal is de wereld om je heen een afleiding, maar je kunt het ook gebruiken om je binnenwereld duidelijk te krijgen. Als je herhaaldelijk in dezelfde situatie(s) belandt, richt je dan eens op wat zich in jou afspeelt. Hoe vaker je de weg naar binnen bewandelt hoe beter je gaat zien wat er in je leeft.

Als je dus de wereld om je heen wil veranderen, kun je het beste je binnenwereld veranderen door die te voelen. Je zult verbaasd staan te zien hoe ook veranderingen in – en buiten jou samen hangen. Als je een keer de sleutel hebt gevonden wordt het steeds gemakkelijker om emoties, c.q. stemmingen om te draaien.

Je gaat dan ook zien hoe jij bepaalde emoties, die je liever niet voelt, daardoor projecteert op de wereld om je heen. Dan zie je welke indruk jij maakt op die wereld en dan kun je weer de route zoals hierboven beschreven, bewandelen om een en ander op te lossen.

Het wordt steeds duidelijker voor je hoe de twee werelden (die in werkelijkheid één zijn) met elkaar samenhangen. Het is een proces in bewustzijn.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl