Leven is Liefde

Ha, daar wil je bewijzen voor zien. Je ervaart misschien niet altijd dat het leven liefde is. Maar als dat met bewijzen gestaafd kan worden, wil je het misschien wel in overweging nemen. Met dit in je achterhoofd ga je bewijzen zoeken voor liefde. En je zult het niet vinden.

Althans niet op de manier waarop je het denkt te vinden. Je vindt liefde namelijk juist op de plekken waar je het niet verwacht. Het gaat er om ruimte te maken voor liefde, door de plekken van niet liefde schoon te maken. Niet buiten jezelf, maar in jezelf. Op de plekken waar de meeste pijn en het meeste verdriet schuilt.

Je kunt die plekken schoon maken door je juist helemaal in het verdriet en de pijn te begeven. Je er zeg maar in onder te dompelen. Daar schrikken de meeste mensen voor terug. Je wilt niet opnieuw die pijn ontmoeten en ondergaan. Maar het verschil is dat het je nu niet overkomt, je kiest ervoor om dat te doen. Je kunt het omdat je doel anders is.

Je wilt het voelen om te ontdekken wat er onder ligt. Als je een vieze plek in je huis schoonmaakt vind je daaronder een schone plek en ruimte. Nu kies jij ervoor om de bezem te zijn in jezelf. Om ruimte te maken in jezelf voor iets nieuws, voor iets schoons, voor liefde.

Als je deze schoonmaak keer op keer durft aan te gaan ga je zelf ontdekken dat de uitspraak: ‘Leven is Liefde’ waar is.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl