High en Low

De energie die in jou huishoudt geeft de ene keer een ‘high’ en de andere keer een ‘low’ gevoel. Dat zegt dus niets over jou, alleen iets over de energie. Je neiging zal echter zijn om het gevoel dat door je heen stroomt aan te zien voor dat wat je bent. Met alle gevolgen van dien.

Zolang je jezelf aanziet voor iets dat komt en gaat, verkeer je in de problemen. Dan blijven er twee stromen aan je trekken, de ene stroom die je graag wilt zijn en hebben en houden en de andere stroom die je noch wilt zijn, noch hebben, laat staan houden. Dan is het altijd het één of het ander, terwijl jij aan alles vooraf gaat. Het vindt dus allemaal ìn jou plaats, zonder dat je je met iets hoeft te vereenzelvigen.

Jij bent namelijk altijd vrij en dus nergens aan gebonden.

Dat dat zo is, wil je in je dagelijkse bestaan ook waar maken. Daar ligt de uitnodiging om alles wat je aanziet voor jou, te ontmaskeren. Te ontmaskeren van de sluiers die jou gescheiden houden van waarheid. De waarheid dat je alles bent en niets tegelijkertijd.

Je wilt die paradox van het leven doorgronden en er op jouw manier uitdrukking aan geven. Dat IS je geluk. Daarin ligt je verlangen. Het verlangen om het steeds weer naar levendigheid te brengen. De levendigheid van het NU moment.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl