Elke dag leven vanuit verlangen

Je grootste verlangen is gelukkig zijn, of je dat nu wel of niet bewust weet. Als je dat verlangen bewust volgt geeft het vleugels in alles wat je doet. Dan maakt het je niet uit of je je doel behaalt, maar dan gaat het je om waar je mee bezig bent. Het is het proces, de weg ernaar toe wat je gelukkig maakt. En dat klopt, je doel is al aanwezig in de taak die je je gesteld hebt. Dat wordt bedoeld met; het pad IS je doel.

Op die manier is er geen pad. Je verlangen is je passie, is je vervulling, is wat je altijd hebt gezocht. Het is niet langer een keuze, maar een vanzelfsprekendheid. Eerst zoek je een weg, zoek je een passie, om te ontdekken dat jij je passie, je verlangen en de weg BENT. Vervulling zoekt zichzelf, passie zoekt zichzelf, verlangen zoekt zichzelf.

Je bent nooit afgescheiden van jezelf, tenzij jij er iets tussen plaatst. Tenzij jij iets belangrijker maakt. Je bent wat je altijd zocht, dat ben je altijd geweest en dat zul je ook altijd zijn. Het is je vertrekpunt en je doel, samen één. Daar kan niets tussenkomen.

Tegelijkertijd is dat verlangen paradoxaal en groots, een ondoorgrondelijk mysterie.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl