Voor vol worden aangezien

Je wilt voor vol worden aangezien, je wilt voor 100 % meetellen in de wereld. Je maakt je op allerlei manieren kenbaar en zichtbaar, maar het gevoel dat je niet voor vol wordt aangezien, blijft.

Hoe kan dat?

Je krijgt dan vaak te horen dat je eisen te hoog zijn of juist te laag…                               Geen van beide klopt, want of je nu meer of minder van jezelf eist, zal het zicht op jou niet veranderen. Het zal de boel een beetje bijstellen maar niet noemenswaardig. De kern van dit ‘probleem’ ligt namelijk bij jou.

Hoezo dat?

Zie jij jezelf wel voor vol aan? In hoeverre waardeer jij jezelf? Want als jij allerlei mensen beter vindt dan jezelf, dan zie jij jezelf dus niet voor vol aan… Dan blijf je vergelijken en dat is funest voor jou. Jij bent namelijk uniek. Dat betekent dat niemand anders jou kan zijn, alleen jij kan dat! Jij doet jouw dingen op jouw (unieke) manier, wat je ook doet. Daarvoor hoef je alleen jezelf te zijn.

Geweldig hè?

Dat is geweldig omdat de oplossing dus nergens anders ligt dan alleen bij jou. Je kunt het ‘probleem’ zelf oplossen. Hou simpelweg van jezelf, van jouw uniciteit, van de manier waarop je jouw dingen doet en laat alle vergelijkingen los. Dan kun je jouw ‘dingen’ versterken doordat je jouw unieke manier hebt gevonden en bent gaan waarderen. Dan komt alles wat je doet van binnen uit, van uit je kracht.

Je bent blij met jou en jij ziet jezelf voor vol aan!

Carla van Hooffwww.bevrijdleven.nl