Schuif alles aan de kant wat je gelooft, op de eerste plaats je gedachten

Gedachten komen voorbij, ontelbare. En alleen als jij iets in die gedachten herkent haal je ze naar je toe. Je zou kunnen zeggen die specifieke gedachten resoneren met jou en daarom geef je ze het label: ‘mijn gedachten’ Dat ben je ook een normale uitspraak gaan vinden, want jij hebt gedachten net als iedereen die je kent.

Maar ik vertel je, jij hebt helemaal geen gedachten… Er is alleen een stroom van gedachten die onafgebroken door je heen gaat. Als je dat zijn gang laat gaan is er helemaal niets aan de hand. De problemen ontstaan vaak op het moment dat je iets herkent en daar stop tegen zegt. Daar begint een verhaal over… vul maar in. En het verhaal gaat haar eigen leven leiden en genereert aandacht. Jij bent allang vergeten met welke gedachte het verhaal begon.

Toch is het handig om terug te kijken, waar zit die resonantie van het begin? En waarom resoneert dat precies met jou? Dan kun je erachter komen van waaruit je iets hebt uitvergroot tot (meestal) een probleem. Het was namelijk iets dat triggerde. Het leefde tot nu toe in je onbewuste en door de trigger is die gedachte zichtbaar geworden.

Dat je daar een verhaal van hebt gemaakt is een afleidingsmanoeuvre om het probleem niet onder ogen te komen. Maar als je bij die eerste gedachte kunt blijven, kun je de vraag stellen of die gedachte waar is? Daarmee is de eerste stap gezet om je geloof systeem of je overtuigingen onderuit te halen.

Daar is vaak veel moed voor nodig en dan kan hulp van iemand die je daarmee kan helpen een fijne stap zijn. Ik nodig je uit om een afspraak te maken voor een https://bevrijdleven.nl/gratis-sessie/

Carla van Hooff