Maat

Wat is jouw maat?

Alles heeft een maat. En niet zomaar een maat, maar de maat die jou past. Het is de maat die aangeeft hoe lang jij nog in een situatie vastzit. Je zou ook kunnen zeggen, hoe lang dat donkere stuk in jou nog duurt. Niet dat je precies het eindtijdstip kunt aangeven, maar wel dat je kunt voelen en weten dat het niet eindeloos hoeft te duren.

Dat je dat weet geeft al een kiertje licht. En precies dat kiertje licht duidt al op een mogelijkheid van jouw escape. Dat kiertje licht geeft hoop en vertrouwen, je kunt het dus uitbouwen. Het is het begin van het einde van jouw donkere maat. Dat licht mag zo groot worden dat die donkere maat in het licht past en daarmee kan wegvallen.

Als je het licht in één situatie begint te herkennen, wordt het steeds gemakkelijker om dat in elke situatie uit te bouwen. Als het licht op het donker schijnt, krijg je er steeds meer zicht op en krijg je er ook meer dan genoeg van. Dan sta je aan de poort, want genoeg hebben van het donker zorgt ervoor dat je in het licht kunt stappen. Hoe onbekend dat er ook uit zal zien in het begin.

Je kunt je laten leiden door het licht, je eraan overgeven. Haar licht zal je ook verwarmen met haar stralen van troost. Je hebt zolang in het donker geleefd, je bent verkrampt en verkild tot op het bot, eindelijk kun je ontkrampen, loslaten en je ziel koesteren.

De maat was vol en het licht heeft geen maat, zij is eindeloos en altijd aanwezig. Zij kan en zal jou overnemen, dan sta je op in licht.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl