Wat speelt zich in jou af?

Je kunt alleen maar weten wat zich IN jou afspeelt en dat is ook het belangrijkste. In de wereld om je heen is niets wat het lijkt, dus blijf jij over. Je bent je eigen baken van licht. Hou je daaraan vast, jij hebt geen enkele reden om jezelf voor de gek te houden. Ook al zou je tegen iedereen liegen, jij weet dat.

Daarom ben je je eigen houvast. De enige ook die je kunt en hoeft te volgen. Dat betekent niet dat je niet op de hoogte bent van wat zich afspeelt om je heen. Het betekent alleen dat je niet alles voor zoete koek slikt en voor waar aanneemt. Je onderzoekt en kunt voelen wat met jou resoneert. Dàt is er voor jou.

De hele dag media volgen brengt jou verder niets, behalve angst en een bezet hoofd. Het leid je af van jezelf, van je rust en vrede, het verdeelt, je raakt verstrooid. Daarom is het fijn vanuit jezelf je dag te beginnen en deze ook weer bij jezelf te eindigen. Dat versterkt het gevoel verankerd te zijn en te weten dat je een kompas hebt, zodat je altijd weer gemakkelijk terug kunt.

Geen enkele leugen kan overeind blijven in jouw waarheid. Zo maak je niet alleen jouw leitje schoon, maar via jou ook de wereld om je heen. Het zorgt ervoor dat je met een licht gevoel naar buiten treedt. Dat lichte gevoel bèn jij. Dat is vrij van jou èn daarmee ook vrij van de wereld.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl