Een leider zijn is iets van het hart

Een echte leider behoeft geen volgers en gaat daar ook niet naar op zoek. Goed leiderschap bewerkstelligt dat vanzelf. Een leider is dat van nature. Een leider plaatst menselijkheid voorop en is daarmee een voorbeeld. Je bent dus geen leider als je dat denkt te zijn of als je dat afdwingt. Maar in een wereld waar het hoofd de belangrijkste plek heeft en waar het hart secundair is, staan allerlei nepleiders op die geleid worden door hun denken en door hun ego.

Het ego heeft allerlei behoeftes en verlangens die vervuld willen worden en die niet gecorrigeerd worden door het hart. Het hart heeft geen rol, het hart is echt en komt in een wereld van het ego daarom niet aan bod.                              Je bent dit beeld al zo lang gewend, je bent daarin opgegroeid en opgevoed. Je hebt geleerd dat de leiders de ‘baas’ zijn en daarmee heb je nooit geleerd wat zich bij jou van binnen afspeelt.

En ook al lijkt het er op dat jij niets te vertellen hebt, toch gaat het er juist nu bij uitstek om, om te gaan zien dat het om jou gaat. Je voelt je al lang niet meer thuis in deze wereld van macht en leugenachtige spelletjes. Je bent op zoek naar echtheid, naar liefde. Dan blijft er niets anders over om alles te gaan voelen in jouw binnenwereld, dan kom je uit bij je hart en van daaruit kun je wel stappen zetten. Juist nu, juist nu de wereld in brand staat.

Volg wat je hart je ingeeft, wees een voorbeeld van liefde, verspreid je licht en doe niet (meer) mee aan wat normaal is geworden in het huidige systeem. Maar dat systeem vindt op elk gebied haar einde. Het is tijd om dat systeem de rug toe te keren en je hart te volgen. Dan leef je vanuit verbinding met jezelf en van daaruit met anderen. Dan ben je je eigen leider. Een leider vanuit liefde en licht.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl