Voor- en tegenstanders

Waar misstanden zijn schijnen voor- en tegenstanders hun plek in te nemen. En dat is nou precies wat de misstanden vergroot. Dat komt doordat je aan de buitenkant blijft hangen, bij dat wat direct zichtbaar is. Je wilt ook ergens bij horen. Maar de vraag is, zoals bij alles wat er in de wereld gebeurt, om dieper te kijken. Waar schuilt jouw conflict? Wat speelt zich in jou af?

Als je dat helder hebt kun je de plek in jou vinden waar vrede heerst. Die bevindt zich altijd voorbij aan elk conflict. En kijk dan opnieuw naar buiten, dan kun je ook daar zien waar vrede zich bevindt. Alleen vanuit je hart is het mogelijk om meer rust en vrede te creëren, zodat dat als een olievlek kan uitbreiden. Als je namelijk je innerlijke vrede hebt gevonden kun je niet meer deelnemen aan een conflict buiten jou.

Dit is de betekenis van: ‘er is oorlog, maar niemand doet er aan mee.’

Zoek je vrede in de wereld? Wees die vrede!

Dat is de uitnodiging en de uitdaging van de wereld buiten jou.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl