Boosheid

Als boosheid niet in het moment dat het opkomt geuit wordt, kan zij op een gegeven moment een vulkanische uitbarsting veroorzaken. Heel vaak ben je bang voor je eigen boosheid omdat je hebt geleerd dat zij er niet mag zijn. Je hebt geleerd je te gedragen, wat betekent dat je binnen de lijntjes moet blijven. Maar zo werkt het niet. Als je je leitje schoon wil houden mag je ook van je boosheid houden.

Boosheid heeft het vermogen om je leitje in één keer schoon te vegen. Het is je gevoel voor rechtvaardigheid dat opstaat. En dat mag! Als boosheid direct geuit wordt zet je met behulp van haar duidelijk je grenzen neer. Het mooiste is als je daarbij die boosheid niet projecteert naar een ander, maar haar bij je kunt houden door bijvoorbeeld te zeggen: ik voel boosheid omdat …

Het belangrijkste is dat je de boosheid niet binnenhoudt, want het is een krachtige energie die echt helemaal gezien en gevoeld wil worden, op de eerste plaats door jou. Als je haar helemaal ziet neemt ze al in kracht af. Als je haar ook durft te voelen, kun je daarna in alle rust zeggen waar het voor jou om gaat. Boosheid dient niet onderschat te worden, zij heeft haar plek en haar waarde. Als je haar namelijk wegduwt, keert ze zich op de eerste plaats tegen jou.

Boosheid kan je een stem geven, maar zij kan je ook je stem ontnemen. Je kunt er letterlijk hees van worden. Het is noodzaak om haar zichtbaar te maken omdat zij jou helderheid verschaft in de situatie waarin je verdwaald bent geraakt.

Zodra de dingen weer helder zijn voor jou, zie je tegelijkertijd haar liefde.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl