VRIJHEID

Zodra je je klein voelt, je gevangen voelt, je beperkt voelt enz., voel je ook verdriet. Je voelt verdriet omdat je weet dat het niet klopt. Ergens weet je dat je groot bent, dat je vrij bent, dat je onbeperkt bent. En dat weten zoekt erkenning in jou. Dat blijft aan je trekken, net zolang totdat je geloof in valse beperktheid verdwijnt. Je verlangen naar Vrijheid blijft aan je trekken en zal je nooit met rust laten.

Dat verlangen is er zodat je je daaraan kunt spiegelen, en zolang onvrijheid in de weg staat, zolang jij in de weg staat van de Vrijheid die je bent, blijft het wringen. Je wilt namelijk groeien in je menselijkheid, groeien naar dat onbeperkte, dat is je drive. Die drive voelt heel urgent en dat is de andere kant die ook in de weg kan staan. Dat kan in de weg staan om te kunnen zien wie je werkelijk bent. Het zijn twee kanten van dezelfde medaille. De medaille van Vrijheid. Aan de ene kant dus die onvrijheid, die beperktheid en aan de andere kant die drive om onbeperktheid te bereiken.

Vrijheid gaat aan beide kanten voorbij. Er is al Vrijheid en als dat gezien wordt kan alles daarin wegvallen. Er hoeft niets bereikt te worden, maar houden van dat gevoel van beperktheid èn houden van het strevende, dat oordeelloos toelaten, maakt zichtbaar wat werkelijk IS.

Vrijheid. Dat met liefde aandacht geven en beperktheid negeren, maakt keer op keer menselijke groei mogelijk in waar je ook maar mee bezig wil zijn. In jouw tempo en op jouw manier. Daar helemaal van houden maakt je authenticiteit zichtbaar en geeft blijdschap.

Het Goddelijke is zichtbaar in het menselijke, altijd.

Carla van Hooff

Wil jij ook meer vrijheid ervaren? Maak een afspraak voor een gratis sessie, klik op www.bevrijdleven.nl/gratis-sessie/