Ommezwaai

Er is niet veel nodig om om te zwaaien van verschrikkelijk je best doen, naar gewoon doen wat nodig is. Voor jou is het een enorm verschil, maar tot je verbazing ziet niemand het. Het verschil zit vooral in je hoofd. Je hebt je tot nu toe enorm druk gemaakt om wat er allemaal gedaan moest worden. En nu is  die druk weggevallen.

Daarvoor in de plaats is een verlicht gevoel gekomen. Je voelt je zo licht als een ballonnetje. De druk is letterlijk weggevallen. Zoals na kilometers en kilometers gelopen te hebben met een zware rugzak. Zodra je die van je schouders afhaalt en neerzet, voel je je ook zo licht. Het verlichte gevoel dat je nu hebt is vooral innerlijk. De constante aanwezigheid van ergens aan te moeten voldoen is verdwenen. Je legt jezelf geen eisen meer op.

Je hebt ontdekt dat het niet zozeer de wereld is die van alles van je vraagt, maar dat je het uiteindelijk zelf bent (geweest) die jou onder druk zette. Nu je dat hebt ingezien (en gevoeld) kun je niet meer terug in die oude situatie. Het leven is een stuk eenvoudiger geworden. Je doet gewoon wat je tegenkomt, je doet wat nodig is, zo simpel. Er zit ook geen weerstand meer op, waardoor alles moeiteloos wordt. Het gaat vanzelf.

Zodra je weerstand ervaart, weet je waar de angel schuilt. In jou. Je verwijdert de angel en keert weer terug naar de moeiteloosheid van het bestaan. Daar lever je namelijk niet meer op in. Je levert JOU niet meer in.

Dit is de ommezwaai van zwaar naar licht, van duister naar licht.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl