Waar blindzijn niet gehoord wordt en doofheid niet gezien…

De wereld op zijn kop

JA

Er is geen touw aan vast te knopen, niets is meer logisch. En dat kan niemand ontkennen… Elke logica wordt getart, je eigen kompas wordt steeds belangrijker. Zolang jouw hoofd de enige pool is waar je je altijd op hebt verlaten, heb je het moeilijk en het wordt steeds moeilijker. Je hoofd staat namelijk op de verkeerde plek. Zij is er niet om je de baas te zijn, zij is er om in jouw dienst te staan.

De wereld zoals zij er tot nu toe uitzag is aan het verdwijnen en dat gaat in een rap tempo. Het oude bekende is plaats aan het maken voor het nieuwe. Daarover kun je je verbazen, maar het heeft zich al jarenlang voorbereid. Je hebt je daartegen verzet en je doet dat misschien nog steeds, maar het is gemakkelijker om mee te geven. Je hoofd is geen goede raadgever, zij is nog verankerd in het oude systeem. Daar viel het niet zo op dat je haar volgde. Maar nu wel, nu beweegt zij duidelijk tegen jou.

De tijd is aangebroken om je hart te volgen, zij gaat voorbij de logica van je hoofd en is niet bang voor het nieuwe. Daarom is zij de enige op wie je je kunt verlaten. Zij is het anker voor het nieuwe en zij wilde je altijd al de weg wijzen, maar je hebt haar stem nooit gehoord doordat zij overschreeuwd werd door het hoofd. Door de oude logica. Dat hoofd is doodgelopen, dat kon ook niet anders. Zij is ten onrechte voor de leider aangezien. Maar alles en iedereen die zich ten onrechte leiderschap heeft toegeeigend loopt vroeg of laat dood.

Via het hart zijn wij onze eigen leider. Het hart vergist zich niet, zij wil verbinden en zij is autonoom. Zij zal zich met zachtheid maar met reuzekracht op de voorgrond dringen, zij is al begonnen. Het hoofd kan niet meer winnen. Verzet is zinloos. De wereld van het hoofd staat op zijn kop en wordt door elkaar geschud. Dat is ook de bedoeling. Het hoofd brengt verwarring, en zij zal net zoveel verwarring brengen als nodig is om de echte leider op de voorgrond te plaatsen.

Het hart, zijnde JIJ. Het is de weg die we innerlijk afleggen, van hoofd naar hart, en die wordt dan ook IN de wereld zichtbaar. Een nieuwe wereld van het HART met het hoofd in dienst.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl