Je hart volgen

Als je je hart al volgt ontdek je meer en meer dat je niet (meer) in de pas loopt met hoe het zou horen. Je kunt je daar heel druk om maken, maar dat is alleen zo als er nog een reden voor je is om wel in de pas te lopen. Dan is er namelijk voor jou nog iets dat belangrijker is dan je hart. Het is dan handig om te onderzoeken of dat iets inderdaad zo van gewicht is.

Heb je er van geproefd om je hart als je kompas te gebruiken dan keer je vanzelf weer terug. Je ontdekt (opnieuw) dat je niet in de norm past die anderen voor jou bepalen. Je hart is je norm geworden en je kunt je niet meer aanpassen. In het begin zul je het nog keer op keer proberen, maar het lukt je niet. Op een gegeven moment is dat zo duidelijk dat ook het proberen stopt.

Het is dan duidelijk geworden dat je je eigen pad volgt ongeacht wie of wat er wegvalt. Je krijgt er namelijk zoveel voor terug. Het is het pad van bewustzijn. Je weet heel goed wat je niet wilt. Wat je wel wilt ligt niet als een kant en klaar plan voor je, maar het rolt zich stap voor stap uit. Het is een pad van niet weten. Alles ligt voor je open, het is het pad van eindeloze mogelijkheden. Het is steeds in overeenstemming met jou, waar jij je op afstemt. Het is een avontuur.

Het is de uitnodiging van het Leven. Altijd weer nieuw en als je goed afgestemd bent merk je het onmiddellijk als je energie laag is. Dan volg je op dat moment iets dat je zwaar doet voelen. Onderzoek dat en neem daar je tijd voor zodat je weer naar het licht kunt keren.

Je hart is je kompas om je te kunnen afstemmen op de uitnodiging van het Leven in plaats van je af te stemmen op de zwaarte en de last van het Leven. Voel je uitgenodigd!

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl/boek/