Wat leeft er NU in jou?

Deze vraag doet onmiddellijk naar binnen keren en het is het enige wat er toe doet en het enige wat jou op de been houdt. Dit is het positieve wat de huidige tijd brengt. Deze vraag betekent niet dat je een diepgaand onderzoek moet instellen, het betekent precies wat er staat. Wat is er op dit moment gaande in jou?

Deze vraag haalt je aandacht weg bij wat er om je heen gebeurt en brengt je (terug) naar jezelf. Je zet bij het naar binnen gaan meteen je eigen licht aan. Daardoor wordt alles wat in het donker ligt en wat jou verdrietig maakt, schuldig doet voelen, boos maakt enz. verlicht. Nodig wat je voelt uit in jouw warme licht. Warm omdat je het liefdevol aanziet. Warm omdat je het omarmt. Warm omdat het van jou is en was. Warm omdat het bij je hoort. Omdat het nu de tijd is om het te transformeren. Van niet gezien naar wel gezien!

Deze vraag zorgt ervoor dat je eigen licht groeit. Het zorgt ervoor dat je jezelf meer en meer kunt verwelkomen in dat groeiende licht. Het zorgt ervoor dat je in elke omstandigheid je kunt laten leiden door datzelfde licht. Dat je je altijd gekoesterd kunt voelen, getroost kunt voelen. Maar ook dat dat door je heen naar buiten straalt. Dat al je acties die warmte en dat licht in zich dragen.

Alleen licht en warmte kunnen een blijvende verandering bewerkstelligen, zowel binnen als buiten jou. Dat is waar de wereld op wacht. Op jouw schoonmaak en actie van binnen naar buiten. Zodat het licht van alle kanten komt en geen enkel donker plekje ongezien laat.

Het Christuslicht komt door JOU heen.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl