De wereld bevindt zich in jou

Alles wat je benadert vanuit ‘ik ben in de wereld’ is kleinmakend, is jezelf als onderdeel zien van de wereld. Natuurlijk, je lichaam is in deze wereld, maar jij niet, jij nooit. Daarom ben je ook altijd vrij van deze wereld.

Alleen vanuit de benadering ik ben in de wereld, maar niet van de wereld bevestig je keer op keer je vrijheid. Elke keer ingaan op wat zich in de wereld afspeelt met je emoties, bevestigt jouw onvrijheid en het zuigt je steeds dieper de wereld in. Het benadrukt de zwaarte en werkt als drijfzand. Je lichaam is onderdeel van de zwaartekracht maar niet jij.

Zorg dat je licht de boventoon voert ondanks, of misschien wel dankzij alles. Je neemt alles waar, natuurlijk, maar je laat je niet vastzetten. Jouw licht werkt als een baken voor jou en iedereen om je heen elke keer als jij dat licht vrijmaakt uit de modderpoel.

Zie je eigen grootsheid en leef daarnaar. Je bent niet klein, dat denk je maar.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl