Liefde als verbindend element

Liefde is wat ten grondslag ligt aan alles

Ben jij de laatste tijd alleen nog maar bezig met wat er allemaal om je heen gebeurt? Dat is wat ik veel om me heen zie. Veel mensen die alles wat los en vast lezen over regeltjes, kroontjes, voors – en tegens. Wat er allemaal voor griezeligs op het draaiboek staat over de toekomst. Wat goed is om te doen, wat juist helemaal niet goed is om te doen. Teveel om op te noemen en niemand die het weet… Echt niemand.

En weet je waarom niet?

Omdat de macht niet te vinden is buiten je, maar juist alleen maar in jou. Als je een beetje geschoold bent in het vinden van je hart, je kompas, je innerlijke stem, en je brengt van daaruit naar buiten wat jij in de wereld terug wil zien, dan zie je dat ook. Meestal zit er tijd tussen wat je manifesteren wil en dat wat je manifesteert, maar ik vind het steeds sneller gaan. Hoe meer Liefde je hebt voor jezelf, voor het zijn met jezelf, hoe sneller je dat ook terug gespiegeld krijgt.

Je vindt op diezelfde plek ook stilte en vrede en ook dat kun je naar buiten brengen, hoe vaker je dat doet en met steeds meer mensen hoe stabieler je je voelt. Totdat je niet meer van je plek te krijgen bent. Je verbindt je namelijk steeds sterker met jezelf (liefde, stilte, vrede) en daardoor word je ook aantrekkelijker en magnetischer voor andere mensen. Juist nu zoeken mensen liefde in de vorm van een luisterend oor, in de vorm van begrip.

Waar in de maatschappij een tweedeling dreigt te ontstaan kun jij weer verbinden, helemaal los van meningen en/of standpunten. Je denken is een splijtzwam maar je hart verlangt naar verbinding. Je staat niet op voor het denken, maar je staat altijd op voor verbinding. Je wil bruggen slaan tussen mensen. Vanuit Liefde is elke verbinding (weer) mogelijk, altijd weer opnieuw.

Uiteindelijk willen we allemaal het zelfde: gelukkig zijn.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl