Belangrijker dan ooit

Blijf jezelf trouw

Als je een keuze moet maken, welke dan ook, is het belangrijk om te voelen of jouw keuze overeen komt met hoe jij zou willen leven. Jezelf trouw blijven heeft namelijk te maken met je eigen verantwoordelijkheid te nemen. En dat kan alleen als je je macht niet uit handen geeft. Er is niemand die voor jou een besluit kan nemen.

De situatie in de wereld doet jou geloven dat de leiders het weten voor jou. Maar dat is nog nooit aan de orde geweest en dat is dus ook nu niet het geval. Het gaat om jou, dus wie anders kan een besluit nemen dan alleen jij. Het gaat om jouw integriteit. Daar mag je naar handelen. Dat is zelfs de bedoeling, al gaat iedereen op de hele wereld de tegenovergestelde kant op van jou. Dan nog kun jij alleen jouw kant op gaan.

Je geluk ligt namelijk nooit bij een keuze gemaakt op basis van wat de grootste groep doet. Je geluk ligt alleen bij jouw keuze. Sta daar achter, leef dat. Los van welk oordeel wie daar ook over heeft. Zie geen waarheid aan de ene kant, noch aan de andere kant. Ervaar hoe het voor jou is om voor iets te kiezen en voel of dat helemaal bij jou aansluit of niet. Als het klopt voor jou, wat je ook kiest, dan is er rust. Als het niet klopt voor jou, blijf je in onrust gevangen..

Dat is voor mij de sleutel! Ga nergens in mee vanuit emoties. Dan ben je neutraal in je keuze èn blijf je jezelf trouw. Dan probeer je ook niemand meer van jouw gelijk te overtuigen, want dan zie je vanzelf dat dat zinloos is en niet nodig.

Carla van Hooff

www.bevrijdleven.nl